06 - 16 53 59 00 (even bellen mag)

Diensten

Tuinontwerp

De tuin is een plek om van te genieten

De tuin is een plek om van te genieten

De tuin is een verlengstuk van uw huis. Het moet een plek zijn om in de lente en zomer te genieten van al het bloeiende groen en gefluit van de vogels. Maar het moet vooral een plek zijn die volledig is afgestemd op úw wens en waar u het hele jaar van kan genieten.


Het bespreken van uw tuinwensen

Het bespreken van uw tuinwensen

Voordat we een tuinontwerp voor u kunnen maken is het nodig om eerst uw specifieke situatie te bespreken en wat natuurlijk uw wensen zijn. Heeft u voldoende ruimte voor een rustgevende vijver? Of bent u juist op zoek naar een bepaalde uitstraling die uw tuin moet geven?

Door middel van een schets kunnen we u een indruk geven van de tuin die we vervolgens kunnen uitwerken tot een écht tuinontwerp samen met een tuinarchitect. Hebben we samen uw droomtuin getekend? Dan is de volgende stap om te beginnen aan de tuinaanleg.

Wilt u samen aan de slag om uw droomtuin te creëren? Neem contact met ons op. We adviseren u graag.

Kennis maken

Wij zijn gespecialiseerd in tuinaanleg. Dit betekent dat wij u gedegen advies geven over de mogelijkheden en moeilijkheden van een klus. Daarbij wordt er geen blad voor het mond genomen. Uiteindelijk gaat het immers maar om één ding: een tuin die aan alle wensen voldoet.

Voordat we aan de slag gaan, wordt de klus eerst goed doorgesproken. Zodat er vertrouwen aan beide kanten wordt gekweekt en duidelijk is wat er precies moet gebeuren. Op die manier voorkomen wij miscommunicatie en krijgt u wat u wilt.

Wij staan voor

 • Persoonlijke benadering

 • Professioneel vakwerk

 • Duurzame producten

 • Tuinontwerp

  Tuinontwerp

  De tuin is een verlengstuk van uw huis. Het moet een plek zijn om in de lente en zomer te genieten van al het bloeiende groen en gefluit van de vogels.
  Tuinaanleg

  Tuinaanleg

  Heeft u al een idee over hoe uw tuin vorm moet krijgen? Of heeft u al een tuinontwerp? We zijn u graag van dienst voor het aanleggen van uw nieuwe tuin.
  Tuinonderhoud

  Tuinonderhoud

  Bent u op zoek naar een hovenier die uw tuinonderhoud uit handen neemt? Het hele jaar door is er veel te doen in uw tuin.
  Bestrating

  Bestrating

  De bestrating in uw tuin heeft een grote invloed op de algehele uitstraling en komt verzorgd over wanneer deze goed is aangelegd.
  Verlichting

  Verlichting

  De verlichting van uw tuin is in de avonduren de belangrijkste sfeermaker. Met warm wit licht kunt u zorgen voor een rustgevende ambiance waar u heerlijk van kunt genieten.
  Hout en erfscheiding

  Hout en erfscheiding

  Om lekker te kunnen genieten van een stukje privacy in uw tuin is een goede erfscheiding heel belangrijk.

  Tuinaanleg

  Het begint met een idee

  Het begint met een idee

  Heeft u al een idee over hoe uw tuin vorm moet krijgen? Of heeft u al een tuinontwerp? We zijn u graag van dienst voor het aanleggen van uw nieuwe tuin. Wij kunnen uw tuinaanleg vanaf grondwerk tot en met de beplanting helemaal verzorgen.


  Aan de slag

  Aan de slag

  Nadat de inrichting van de tuin is bepaald kunnen we voor u aan de slag. We bepalen samen een datum van start en oplevering, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

  U kunt voor de gehele tuinaanleg bij ons terecht. Of dat nu gaat om het (opnieuw) bestraten van uw tuinpad, het aanleggen van een vijver, het beplanten van de tuin,het maken van een tuinhuis of het compleet of gedeeltelijk renoveren van de tuin.


  Uw tuin na oplevering

  Uw tuin na oplevering

  Bij de oplevering van uw tuin ligt deze er natuurlijk fraai bij. Afhankelijk van de inrichting en wensen van de tuin zal onderhoud nodig zijn. Wilt u het tuinonderhoud uit handen geven aan een ware vakman?

  Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u vlot en professioneel te dienst zijn. Wij zorgen er voor dat u geen zorgen heeft! Wilt u meer weten over de aanleg van uw droomtuin? Neem contact met ons op. We helpen u graag

  Tuinonderhoud

  Onderhouden

  Onderhouden

  Bent u op zoek naar een hovenier die uw tuinonderhoud uit handen neemt? Het hele jaar door is er veel te doen in uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van bomen en struiken, het maaien van het gazon, bemesting of het vervangen van uw beplanting wanneer dat nodig is?. Alleen met het juiste tuinonderhoud kan uw tuin een echte groene oase worden.

  Tuinonderhoud in elk seizoen

  Tuinonderhoud in elk seizoen

  Elk seizoen kent haar eigen tuinwerkzaamheden. Zo moet er in de lente regelmatig de grasmaaier worden gebruikt om het gazon te verzorgen en moeten vervaagde bloemen vervangen worden. Natuurlijk staat de lente ook bekend om het verwijderen van het onkruid

  Maar ook in andere seizoenen is onderhoud écht nodig. In de late herfst moet de tuin klaargestoomd zijn voor het koude winterseizoen. Zo moet er bijvoorbeeld een deel van de bomen en struiken gesnoeid worden en gevoelige bloeiers moeten weersbestendig ingepakt worden.

  Ook moet er oog zijn voor de bodem en de voedingsstoffen hierin. Door het nemen van grondmonsters kan worden bepaald welke voedingstoffen noodzakelijke zijn om de tuin tot optimaal resultaat te laten komen.


  Onderhoudsplan

  Onderhoudsplan

  Samen bekijken we welk onderhoud er nodig is aan uw tuin. Wilt u dat we jaarlijks langskomen voor het grote onderhoud? Of heeft u liever dat we uw tuin periodiek blijven verzorgen? Met een slim onderhoudsplan komen we tot een oplossing die bij uw specifieke situatie en wensen past.


  Geniet van uw tuin!

  Geniet van uw tuin!

  Uw tuin moet een plek zijn om van te genieten en tot rust te komen. Het goed onderhoud van uw tuin is daarvoor een van de belangrijkste factoren. Benieuwd hoe we u kunnen helpen? Neem contact met ons op. We helpen u graag.

  Grond- en straatwerk

  Bestraten is vakwerk

  Bestraten is vakwerk

  De bestrating in uw tuin heeft een grote invloed op de algehele uitstraling en komt verzorgd over wanneer deze goed is aangelegd. Tijdens het maken van een tuinontwerp bespreken we ook welke bestrating u in uw tuin wilt. Wilt u iets laten herbestraten? Ook dan kunt u uiteraard bij ons terecht.


  Het kiezen van de bestrating

  Het kiezen van de bestrating

  Of u nu op zoek bent naar sierbestrating of simpele klinkers: de keuze is enorm. Ook het onderhoud aan de bestrating verschilt. Voor sommige tegels is enkel het schoonspuiten voldoende, anderen zijn gevoeliger voor de groei van onkruid of mos. Uiteraard kunnen we u adviseren over de beste bestrating die past bij úw wens en tuin.


  Specialistisch en precies

  Specialistisch en precies

  Helaas komt het (bijna) altijd voor dat de bestrating op den duur wegzakt of dat regenwater niet goed kan weglopen. Het leggen van de bestrating is specialistisch- en precies werk. Zo moet er bijvoorbeeld een afloop zijn van 1cm per strekkende meter om te voorkomen dat het water blijft liggen nadat het heeft geregend. Tegelijkertijd mag je in de bestrating niet zien of merken dat deze afloop er is.

  Kunnen we u helpen met het bestrating van uw oprit? Of voor het aanleggen van een sierlijk tuinpad naar uw terras? Neem contact met ons op. We staan voor u klaar!

  Wilt u onze opgeleverde tuinen bekijken?

  Ga naar onze projecten

  Contact

  • Hoveniersbedrijf Berends
  • 06 165 359 00
  • info@hoveniersbedrijf-berends.nl

  Je kan ons altijd bellen!

  Contact